Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Ruote Borrani

Bericht: Ruote Borrani

Oude wielen, nieuwe stijl

06.11.2018

Die fameuze spaakwielen van Borrani, ze zijn helemaal terug. “We kunnen de stijl van vroeger helemaal verderzetten nu, maar dan met moderne en betere techniek”, horen we bij Matteo Bosisio, directeur 'classic wheels' bij de velgenmaker.

Gallerij: Bericht Ruote BorraniDe toekomst zag er nochtans lang niet rooskleurig uit. Nadat de sierlijke spaakvelgen van het Italiaanse Borrani uit de mode raakten, slaagde het bedrijf uit Milaan erin zich overeind te houden via velgen voor de transportsector. Tot de groep achter het bedrijf de hele klassieke velgen know-how wilde liquideren en een ondernemer zijn kans zag.

Zo kende Borrani een doorstart en begon het merk opnieuw zijn oude spaakwielen te vervaardigen. Met de kennis van toen, maar met de productervaring en mogelijkheden van nu. Dat leidt tot nieuwe projecten, zoals bijvoorbeeld de continuation reeks van de Aston Martin DB4 GT.

Ferrari

Tijdens Auto e Moto d’Epoca liet Borrani zijn nieuwe Heritage Series zien. Die nemen volledig de karakteristieken van de oude wielen over. Voorheen kan Borrani de dikte van de wielen van de jaren ’60 niet meer reproduceren, maar nu is het bedrijf daar toch in geslaagd en kan het nieuwe velgensets aanbieden die kant en klare moderne kopieën van de oude exemplaren zijn. De Heritage velgen waren nu voor het eerst te zien op een Ferrari 365 GTC.

Meer info: www.ruoteborrani.com

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.