Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Bericht: Roetfilters ook voor benzinemotoren

Bericht: Roetfilters ook voor benzinemotoren

VW geeft het voorbeeld

10.08.2016

De roetfilter is inmiddels een vaste waarde op diesels, maar binnenkort mogen we hem ook verwachten op benzinemotoren met directe brandstofinspuiting. Volkswagen is de eerste constructeur die deze stap zet.

Bericht Roetfilters ook voor benzinemotorenHet is misschien niet volledig terecht of zelfs een beetje wreed van ons, maar de VW-groep doet momenteel hard denken aan een kind dat met zijn vingers in de snoepbokaal is betrapt en nu heel hard zijn best doet om zo voorbeeldig mogelijk voor de dag te komen. Zo was er al de aankondiging dat de VW-groep versneld zijn aanbod aan elektrische auto’s wil uitbouwen. Nu is VW – bij ons weten – de eerste constructeur die aankondigt dat het een partikelfilter zal monteren bij zijn modellen met directe benzine-inspuiting.

TSI en TFSI

Bericht Roetfilters ook voor benzinemotorenVooralsnog associeerden we de uitstoot van roetdeeltjes vooral met diesel, maar meer en meer duiken er rapporten op dat ook direct ingespoten benzinemotoren – TSI bij VW en TFSI bij Audi – een hoge uitstoot van fijne partikels hebben. Niet hetzelfde als roet, maar ook deze fijne deeltjes zijn verre van gezond voor de mens. Het leek dus maar een kwestie van tijd voor ook deze problematiek werd aangepakt, en blijkbaar wil VW de critici deze keer te snel af zijn.

Vanaf 2017

Bericht Roetfilters ook voor benzinemotorenVW heeft aangekondigd dat het de GPF (Gasoline Particle Filter) over al zijn merken zal uitrollen in de loop van 2017. De GPF moet 90 procent van de partikels tegenhouden die vrijkomen bij verbranding van de benzine. VW neemt daarmee een pioniersrol op zich, want er is (nog) geen enkele verplichting om dit te doen. Zoals we zegden: een voorbeeldige leerling, zo plots.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.