Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht RM Sotheby’s veilt in Milaan

Bericht: RM Sotheby’s veilt in Milaan

2.000 wielen, en geen ondergrens

03.10.2016

Alsof een hele zoekertjessite op één veiling passeert. Dat is het doel van de ‘2.000 ruote’ of ‘2.000 wielen’ veiling die RM Sotheby’s het weekend van 25 november in Milaan houdt.

Gallerij: Bericht RM Sotheby’s veilt in MilaanBij de loten vind je zowel onwaarschijnlijke toppers, maar ook halve wrakken. Zoals een Dodge Viper GTR uit 1994, die je als bouwpakket meekrijgt. En wie is er zo gek om te bieden op een Lincoln Navigator uit 2007 of een Pontiac Trans Sport SE uit 1991? Nee, echt.

Geen instelprijs

Gallerij: Bericht RM Sotheby’s veilt in MilaanDat is net het onwaarschijnlijke aan ‘2.000 ruote’, een veiling die overigens niet alleen auto’s maar ook motoren, boten, fietsen en zelfs bobsleeën aan de man brengt. Er is één constante: er is geen minimale instelprijs. Dat hoeft niet te betekenen dat er koopjes te rapen vallen, maar je weet maar nooit.

Naast het rariteitenkabinet kan je evengoed bieden op een Ford Capri RS2600, met wat werk aan. Of heelder stukken uit de recente racegeschiedenis van Alfa Romeo, met onder meer een 75 Group A en een IMSA exemplaar. Of een echte Lancia Delta groep A fabriekswagen uit 1989. En nog van Lancia: de Lancia-Ferrari LC2 waarmee Lancia afscheid nam van groep C op het circuit in 1991.

Eén van negen

Gallerij: Bericht RM Sotheby’s veilt in MilaanDaarnaast heeft ‘2.000 ruote’ ook echte toppers in de aanbieding. Wat gedacht van een Ferrari 275 GTB/6C met aluminium koetswerk en nog de correcte motor en versnellingsbak? Eén van negen stuks. Dan is er een Ferrari 365 GTB/4 Daytona met plexiglas koplampen, 60 Porsches 911, een Ferrari F40, een Maserati MC12 en keuze uit liefst 21 verschillende Jaguars E-Type.

De veiling vindt plaats in de marge van de Milano AutoClassica. Bij RM Sotheby’s vergelijkt Augustin Sabatié-Garat de veiling met ‘de grot van Ali Baba die opent.’ Wij weten al waarover we gaan dromen vannacht.

Bekijk hier de catalogus http://rmsothebys.com/tv16/duemila-ruote

Gallerij: Bericht RM Sotheby’s veilt in Milaan

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.