Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht RM Sotheby’s veilt 140 youngtimers

Bericht: RM Sotheby’s veilt 140 youngtimers

Allemaal, we willen ze allemaal

10.12.2018

Grote schoonmaak in de garage, en dan mogen deze 140 youngtimers allemaal buiten. RM Sotheby’s zal ze verspreid over verschillende veilingen aanbieden.

Gallerij: Bericht RM Sotheby’s veilt 140 youngtimersHet hoeven niet steeds oldtimers te zijn. Deze verzamelaar had een voorliefde voor sportieve wagens uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Een verzameling die door de jaren toch wat uit de hand is gelopen… of misschien heeft zijn vrouw nu pas de loods ontdekt. Wat er ook van is, RM Sotheby’s mag in de loop van 2019 een deel van die collectie verkopen… 140 auto’s dus.

500 TE

Gallerij: Bericht RM Sotheby’s veilt 140 youngtimersWe zien vooral BMW en Mercedes uitblinken, maar ook Porsche, Ferrari, Jaguar en Aston Martin zijn aanwezig. Wat de collectie echt bijzonder maakt, zijn de vele vroege Alpina (BMW) en AMG (Mercedes) modellen. In het geval van AMG spreken we nog van de tijd dat het een onafhankelijke tuner was, waar Mercedes liefst zo ver mogelijk van weg bleef. Dat levert spectaculaire modellen op, zoals deze Mercedes 500 TE uit 1979, met een 5-liter V8 benzine onder de motorkap. Intussen is AMG gewoon geïntegreerd binnen Mercedes.

Vier veilingen

Gallerij: Bericht RM Sotheby’s veilt 140 youngtimersDe collectie wordt verspreid aangeboden over de veilingen van Parijs (6 februari), Amelia Island in Florida (9 maart), Fort Lauderdale in Florida (29-30 maart) en tot slot in Essen (11 april) waar 80 auto’s opgenomen zijn. Het merendeel wordt overigens zonder minimumprijs aangeboden, wat de kans op koopjes doet toenemen.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.