Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Renault Twingo GT – Eindelijk fun met achterwielaandrijving?

We waren op een RS aan het wachten, maar uiteindelijk heeft Renault beslist dat de sportiefste Twingo het label GT zou meekrijgen. Weet die eindelijk wat fun in zijn achterwielaandrijving te brengen?

Smart had al lang laten weten dat er bij hen een sportieve Brabusvariant van de forfour in de pipeline zat. Maar Renault speelde de vermoorde onschuld wanneer het over de Twingo op hetzelfde platform ging. Het merk wilde niet bevestigen hoe het nu zat met een sportieve Twingo. Tot nu.

110 pk

Dit is nu de Renault Twingo GT. Zijn technische steekkaart leest als die van de Smart Brabus. Met een driecilinder turbobenzine van 898 cc dus, die van 90 pk naar 110 pk springt. En het koppel klimt naar 170 Nm, al van bij 2.000 opm. Daarvoor is de motorsturing aangepast, en de luchtinlaat. Smart gebruikt een automatische versnellingsbak, Renault opteert voor een klassieke handgeschakelde bak. Daarnaast krijgt de Renault Twingo GT een nieuwe ophanging, een snellere stuurinrichting en een herzien ESP. Prestatiecijfers krijgen we nog niet te zien, maar die moeten in lijn liggen met die van de Smart Brabus. Die haalt 100 in 10,5 seconden, een top van 180 km/u en dat voor een gemiddeld verbruik van 4,6 l/100 km voor 104 gr/km CO2.

De Renault Twingo GT zal voor het eerst te zien tijdens het Goodwood Festival of Speed in Engeland, eind deze maand. We zijn benieuwd of achterwielaandrijving en een motor achterin eindelijk de geest van Gordini kunnen doen herleven bij Renault.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer