Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Renault Symbioz Concept – Leven met een Renault

Renault heeft op het autosalon van Frankfurt deze concept voorgesteld die veel meer is dan een auto. Daarbij komt een oude Renault-slogan terug in gedachten.

Kent u de slogan nog die Renault gebruikte voor de Espace van vroeger en de eerste generatie Twingo? ‘Les voitures à vivre’, auto’s om te (be)leven. Die slogan lijkt opnieuw aan de orde wanneer we deze Symbioz Concept bekijken.

Elektrisch en autonoom

Laten we de Symbioz eerst bekijken vanuit een mechanisch standpunt. Hij is volledig elektrisch aangedreven en bovendien volledig autonoom. Dit laat de passagiers vooraan toe om hun stoel 180 graden te draaien om met de passagiers achteraan te praten, of een kaartje te leggen. Ondertussen brengt de auto hen zelf naar de bestemming. Tot niet zo heel lang geleden zou dat scenario volkomen als science-fiction hebben geklonken, maar vandaag is dat al heel wat minder het geval. Alleen, dit is nog maar het halve verhaal van deze concept. Met deze Symbioz probeert Renault ook nog complexere vraagstukken op te lossen.

Auto en huis leven in harmonie

Terwijl we ons steeds meer vragen stellen over de plaats van de auto in de stad, is Renault bezig met de rol van de auto… in ons huis.

Naast de concept-car heeft Renault ook een ‘concept-huis’ bedacht waar de Symbioz integraal deel van uitmaakt. De auto krijgt niet alleen een plaats in huis, hij kan er zich ook in verplaatsen. De auto wordt een eigen kamer, waar je leest, muziek luistert, even uitrust of zelfs het huis van energie voorziet. Want ook dit is een denkpiste: de elektrische auto kan stroom leveren aan het huis om zo verbruikspieken mee te helpen opvangen. Benieuwd hoe dit in de toekomst zal uitdraaien, wanneer de auto niet langer in de garage slaapt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer