IAA 2017
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Renault Symbioz Concept

Bericht: Renault Symbioz Concept

Leven met een Renault

21.09.2017

Renault heeft op het autosalon van Frankfurt deze concept voorgesteld die veel meer is dan een auto. Daarbij komt een oude Renault-slogan terug in gedachten.

Gallerij: Bericht Renault Symbioz ConceptKent u de slogan nog die Renault gebruikte voor de Espace van vroeger en de eerste generatie Twingo? ‘Les voitures à vivre’, auto’s om te (be)leven. Die slogan lijkt opnieuw aan de orde wanneer we deze Symbioz Concept bekijken.

Elektrisch en autonoom

Gallerij: Bericht Renault Symbioz ConceptLaten we de Symbioz eerst bekijken vanuit een mechanisch standpunt. Hij is volledig elektrisch aangedreven en bovendien volledig autonoom. Dit laat de passagiers vooraan toe om hun stoel 180 graden te draaien om met de passagiers achteraan te praten, of een kaartje te leggen. Ondertussen brengt de auto hen zelf naar de bestemming. Tot niet zo heel lang geleden zou dat scenario volkomen als science-fiction hebben geklonken, maar vandaag is dat al heel wat minder het geval. Alleen, dit is nog maar het halve verhaal van deze concept. Met deze Symbioz probeert Renault ook nog complexere vraagstukken op te lossen.

Auto en huis leven in harmonie

Terwijl we ons steeds meer vragen stellen over de plaats van de auto in de stad, is Renault bezig met de rol van de auto… in ons huis.

Gallerij: Bericht Renault Symbioz ConceptNaast de concept-car heeft Renault ook een ‘concept-huis’ bedacht waar de Symbioz integraal deel van uitmaakt. De auto krijgt niet alleen een plaats in huis, hij kan er zich ook in verplaatsen. De auto wordt een eigen kamer, waar je leest, muziek luistert, even uitrust of zelfs het huis van energie voorziet. Want ook dit is een denkpiste: de elektrische auto kan stroom leveren aan het huis om zo verbruikspieken mee te helpen opvangen. Benieuwd hoe dit in de toekomst zal uitdraaien, wanneer de auto niet langer in de garage slaapt.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.