Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Renault Kwid

Bericht: Renault Kwid

De Renault van 4.000 euro

21.05.2015

Renault heeft een nieuwe stad-crossover, de Kwid. We moeten hem niet meteen bij ons verwachten. Maar in de groeilanden rijdt Renault hem buiten aan 4.000 euro.

Gallerij: Bericht Renault KwidJe hebt niet eens een kennersoog nodig om te zien dat de Kwid in zijn design meer Daciakenmerken draagt dan Renaulstijl. In heel wat landen (Latijns Amerika, Rusland, de Maghreblanden, het Midden Oosten) verkoop Renault de Dacia’s al langer als Renaults. Waar zullen we de Kwid het eerst zien? De foto geeft al een eerste indicatie: het stuur zit rechts.

4.000 euro

Gallerij: Bericht Renault KwidRenault heeft de Kwid voorgesteld in India, waar Renault een gestage groei kent en zijn netwerk rustig ziet uitgroeien. De Kwid moet het vooral in de nieuwe wereldeconomieën waarmaken, en dat aan een zeer concurrentiële prijs, vanaf het tweede semester van 2015. In India kost hij 3 à 4 Laks, het equivalent van 100.000 Roepies. Bij ons is dat iets meer dan 4.000 euro.

Gallerij: Bericht Renault KwidBlijft hij dan uitsluitend voorbestemd voor die delen van de wereld? Weinig waarschijnlijk. Gezien het succes van Dacia bij ons en gezien de duidelijke link tussen beide merken (zelfs de iconen van het navigatiesysteem zijn die uit de Daciamodellen), is de kans groot dat we ons aan een Dacia Kwid mogen verwachten. Die zal dan al gauw 5.000 euro kosten, maar dat is nog steeds 2.000 euro minder dan de huidige Logan. Een heel leuke prijs voor deze leuke auto. Waarbij vast nog budget overblijft voor opties. Net daar doen constructeurs hun grootste winst aan.

Volgens ons mogen we ons in de loop van 2016 verwachten aan dit stadskarretje van 3,68 meter lang. De Kwid staat op een nieuw platform, dat de Renault-Nissan alliantie ontwikkelde.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.