Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Renault Kangoo Z.E. – Draadloos laden aan 100 km/u

Na de gsm is het aan de elektrische auto om draadloos te kunnen laden. En dat al rijdend, zo onderzoekt Renault met de Kangoo Z.E.

Renault is mee in een onderzoeksproject gestapt van Qualcomm Technologies en Vedecom. Daarbij proberen de partners een systeem te ontwikkelen dat al rijdend stroom tanken mogelijk moet maken, een project waar ook andere constructeurs al testprojecten rond verrichten.

In Satory, bij Parijs, is daarom een testpiste van 100 meter aangelegd. Het doel is om 20 kW te kunnen laden met snelheden van maximaal 100 km/u, en dat in beide rijrichtingen. Met de Kangoos kan de efficiëntie van het laadsysteem worden onderzocht.

Europees geld

Het gaat hier vooral om een haalbaarheidsonderzoek, dat in januari 2014 startte en tot december 2017 loopt. Het onderzoeksproject heeft een budget van 9 miljoen euro, deels gefinancierd door de Europese Unie. Hoeveel ‘inductieweg’ je zo nodig hebt om vol te tanken, wordt nog niet gespecificeerd.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer