Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Bericht: Renault Kangoo Z.E.

Bericht: Renault Kangoo Z.E.

Draadloos laden aan 100 km/u

20.05.2017

Na de gsm is het aan de elektrische auto om draadloos te kunnen laden. En dat al rijdend, zo onderzoekt Renault met de Kangoo Z.E.

Renault is mee in een onderzoeksproject gestapt van Qualcomm Technologies en Vedecom. Daarbij proberen de partners een systeem te ontwikkelen dat al rijdend stroom tanken mogelijk moet maken, een project waar ook andere constructeurs al testprojecten rond verrichten.

Bericht Renault Kangoo Z.E.In Satory, bij Parijs, is daarom een testpiste van 100 meter aangelegd. Het doel is om 20 kW te kunnen laden met snelheden van maximaal 100 km/u, en dat in beide rijrichtingen. Met de Kangoos kan de efficiëntie van het laadsysteem worden onderzocht.

Europees geld

Het gaat hier vooral om een haalbaarheidsonderzoek, dat in januari 2014 startte en tot december 2017 loopt. Het onderzoeksproject heeft een budget van 9 miljoen euro, deels gefinancierd door de Europese Unie. Hoeveel ‘inductieweg’ je zo nodig hebt om vol te tanken, wordt nog niet gespecificeerd.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.