Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Renault DeZir – Ja, graag

Op het autosalon van Parijs toont Renault deze studie van een elektrische sportwagen, de DeZir. Die ‘désir’ is er meteen, want zo’n Renault willen wij wel.

Hij lijkt recht uit een Michel Vaillant album weggelopen, deze Renault Dezir. Een compromisloze, sportieve tweezitter zoals het merk er geen meer gemaakt heeft sinds de Renault Sport Spider uit de jaren ’90.

Deze concept beschikt over enorme showwielen, vleugeldeuren (groeit hier een nieuwe modetrend?) en opmerkelijke belichtingsaccenten. Hij toont ook een geheel nieuw gezicht. De DeZir beschikt over een koetswerk uit composietmateriaal, waardoor hij slechts 830 kg weegt. De cW-coëfficiënt (luchtweerstand) bedraagt slechts 0,25, wat de DeZir vlotter door de lucht moet doen klieven dan Superman.

100 km/u in 3 seconden

De elektromotor vind je ter hoogte van de achterwielen. Hij moet goed zijn voor 150 pk en 226 Nm koppel. In 3 seconden staat hij volgens Renault aan 100 km/u. De power komt van lithium-ion batterijen, die een rijbereik van 160 kilometer moeten mogelijk maken. Daarna is het de bedoeling dat je de lege batterijen eenvoudigweg wisselt voor volle.

Hopelijk haalt hij het productiestadium. (red/SP-X)

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer