88ste Autosalon van Brussel
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Renault DeZir

Bericht: Renault DeZir

Ja, graag

12.07.2010

Op het autosalon van Parijs toont Renault deze studie van een elektrische sportwagen, de DeZir. Die ‘désir’ is er meteen, want zo’n Renault willen wij wel.

Hij lijkt recht uit een Michel Vaillant album weggelopen, deze Renault Dezir. Een compromisloze, sportieve tweezitter zoals het merk er geen meer gemaakt heeft sinds de Renault Sport Spider uit de jaren ’90.

Deze concept beschikt over enorme showwielen, vleugeldeuren (groeit hier een nieuwe modetrend?) en opmerkelijke belichtingsaccenten. Hij toont ook een geheel nieuw gezicht. De DeZir beschikt over een koetswerk uit composietmateriaal, waardoor hij slechts 830 kg weegt. De cW-coëfficiënt (luchtweerstand) bedraagt slechts 0,25, wat de DeZir vlotter door de lucht moet doen klieven dan Superman.

100 km/u in 3 seconden

Renault DeZirDe elektromotor vind je ter hoogte van de achterwielen. Hij moet goed zijn voor 150 pk en 226 Nm koppel. In 3 seconden staat hij volgens Renault aan 100 km/u. De power komt van lithium-ion batterijen, die een rijbereik van 160 kilometer moeten mogelijk maken. Daarna is het de bedoeling dat je de lege batterijen eenvoudigweg wisselt voor volle.

Hopelijk haalt hij het productiestadium. (red/SP-X)

Renault DeZir

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.