Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Renault Arkana – Hoezo, niet voor Europa?

Dat begrijp je toch niet? Dan heeft Renault een luxueuze coupé-SUV klaar – tot nog toe het voorrecht van Mercedes, BMW en Audi – en dan staat er bij die nieuwe Arkana in de kleine lettertjes bij: ‘geen plannen voor Europa’. Hoezo?

De Arkana maakt deel uit van Renaults plan om voet aan de grond te krijgen in Rusland, een land waar het met zijn participatie in Lada al sterker staat dan andere Europese merken. Maar Renault wil meer, en zoekt daarom opnieuw aanknoping met een prestigieus imago. De Arkana speelt in het C-segment, dus een luxe-SUV op Mégane-formaat.

Stijlvol

Want Renault, dat was vroeger echt prestige, met de R25, de Safrane (in iets mindere mate) en laatst nog met de jammerlijk geflopte Avantime en de Vel Satis. Misschien is het met die laatste nog in gedachten dat Renault voorlopig geen risico’s wil nemen in Europa. Renault liet deze showversie van de Arkana zien tijdens het autosalon van Moskou, en die ziet er eigenlijk allerminst belachelijk uit. Op een moment waar het al SUV is wat de klok slaat, is dit wel een stijlvolle toevoeging.

Renault wil hem in 2019 op de markt brengen in Rusland, later volgen nog meer landen. Maar West-Europa zit daar vooralsnog niet bij. Vorig jaar verkocht Renault in Rusland bijna 450.000 auto’s, waarmee het bijna een derde van de totale markt in handen heeft. Daarmee is het land ook de tweede belangrijkste markt voor het merk.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer