Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Renault Arkana

Bericht: Renault Arkana

Hoezo, niet voor Europa?

03.09.2018

Dat begrijp je toch niet? Dan heeft Renault een luxueuze coupé-SUV klaar – tot nog toe het voorrecht van Mercedes, BMW en Audi – en dan staat er bij die nieuwe Arkana in de kleine lettertjes bij: ‘geen plannen voor Europa’. Hoezo?

Gallerij: Bericht Renault ArkanaDe Arkana maakt deel uit van Renaults plan om voet aan de grond te krijgen in Rusland, een land waar het met zijn participatie in Lada al sterker staat dan andere Europese merken. Maar Renault wil meer, en zoekt daarom opnieuw aanknoping met een prestigieus imago. De Arkana speelt in het C-segment, dus een luxe-SUV op Mégane-formaat.

Stijlvol

Gallerij: Bericht Renault ArkanaWant Renault, dat was vroeger echt prestige, met de R25, de Safrane (in iets mindere mate) en laatst nog met de jammerlijk geflopte Avantime en de Vel Satis. Misschien is het met die laatste nog in gedachten dat Renault voorlopig geen risico’s wil nemen in Europa. Renault liet deze showversie van de Arkana zien tijdens het autosalon van Moskou, en die ziet er eigenlijk allerminst belachelijk uit. Op een moment waar het al SUV is wat de klok slaat, is dit wel een stijlvolle toevoeging.

Renault wil hem in 2019 op de markt brengen in Rusland, later volgen nog meer landen. Maar West-Europa zit daar vooralsnog niet bij. Vorig jaar verkocht Renault in Rusland bijna 450.000 auto’s, waarmee het bijna een derde van de totale markt in handen heeft. Daarmee is het land ook de tweede belangrijkste markt voor het merk.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.