Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Project Hero – Land Rover-traditie, versie 3.0

In de marge van het Autosalon van Genève heeft Land Rover een concept voorgesteld op basis van de nieuwe Discovery. Die volgt de meest nobele tradities van het merk.

Noodhulp en humanitaire hulpverlening, ook dat hoort bij de Land Rover-traditie. Het merk is nu al 63 jaar een bevoorrechte partner van het Rode Kruis. De Land Rovers met het bekende Rode Kruis op hebben al op heel wat plaatsen de eerste hulp gebracht. Op basis van de Land Rover Discovery 5 heeft het SVO-departement (Special Vehicle Operations) van het merk een bijzondere interventiewagen ontwikkeld die over geavanceerde technologie beschikt: de Project Hero.

Zoeken met een drone

Het idee was om een auto op punt te stellen die kon helpen met zoeken en redden in het geval van natuurrampen (lawines, aardbevingen, overstromingen, modderstromen,…) die het terrein wijzigen waardoor kaarten geen waarde meer hebben en reddingsoperaties bemoeilijkt worden.

Op zich is een auto met bijzondere terreincapaciteiten (zoals we al konden vaststellen bij onze eerste test) al een pluspunt. Maar de Discovery 5 kan bijkomend nog een drone uit de dakkoffer tevoorschijn toveren. Die kan zelfstandig opstijgen en landen, zelfs wanneer de auto in beweging is. De drone wordt aangestuurd door teams op de begane grond, die live beelden zien van het toestel en zo makkelijker slachtoffers kunnen lokaliseren.

In juni start een testfase met dit project, en die zal 12 maanden duren. Het Project Hero zal in de Erzberg-regio lopen, een Oostenrijkse berggebied dat gekenmerkt wordt door zijn vele natuurmijnen. Het zal daarbij vaak om oefeningen gaan, maar hij kan ook voor echte reddingen worden ingeschakeld.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer