IAA 2015
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Porsche Mission E

Bericht: Porsche Mission E

Beroep? Tesla-killer

15.09.2015

De Porsche Mission E is nog maar een concept, maar wanneer het productiemodel in 2018 waarmaakt wat hier beloofd wordt, dan heeft Tesla een stevig probleem. Zoals: elektrisch tanken duurt maar iets langer dan een klassieke tankbeurt.

De Porsche Mission E is om verschillende redenen interessant. Om te beginnen toont de concept een vernieuwende stijl bij Porsche, een merk dat zelden het nieuws haalt om zijn spannende designs. Dat is hier wel anders. Als dit de volgende generatie Panamera is, laat maar komen.

Gallerij: Bericht Porsche Mission EPorsche put voor de elektrische aandrijving inspiratie uit zijn eigen 919 Le Mans prototype. Het maakt gebruik van twee elektrische motoren, die remenergie kunnen recupereren. Beide motoren komen aan 600 pk, wat een sprint naar 100 mogelijk maakt in minder dan 3,5 seconden. Een topsnelheid plakt Porsche er nog niet op, maar wel een sprinttijd van 0 naar 200 km/u in minder dan 12 seconden.

Laden met 800 Volt

Gallerij: Bericht Porsche Mission EVia een nieuwe snellaadtechniek met 800 Volt is het mogelijk in een kwartier de batterijen voor 80 procent te hebben volgeladen, goed voor 400 kilometer rijbereik. Volgetankt is 500 kilometer mogelijk, net iets verder dan de Tesla Model S momenteel. Laden via inductie is ook mogelijk, maar duurt langer. Details over de batterijen ontbreken verder, maar onze curiositeit is gewekt. De klassieke constructeurs zijn blijkbaar genoeg door de boksring gemept door Tesla als het op elektrisch autorijden aankomt. De tijd van de wederopstanding is aangebroken.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.