Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Porsche Mission E – Begin maar al te sparen

Op het jongste Salon van Frankfurt zoog Porsche alle aandacht naar zich toe met de Mission E, een volledig elektrische rivaal voor de Tesla Model S. Porsche bevestigt nu dat het de Mission E ook echt in productie neemt.

Er komt een volledig elektrische Porsche, die helemaal gebaseerd zal zijn op de Mission E. Dat zegt Porsche met zoveel woorden. We hopen daarbij dat ook dit spectaculaire design behouden blijft, al was het maar omdat het eindelijk wat vernieuwing brengt in het voorts vaak klassieke uiterlijk van de Duitse sportwagenbouwer.

700.000 euro aan investeringen, 1.000 jobs

Met deze nieuwe elektrische auto opent Porsche naar eigen zeggen ‚een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de sportwagen.’ Daarvoor legt Porsche flink wat geld opzij. De fabriek van Zuffenhausen mag rekenen op een investering van 700 miljoen euro om de nodige upgrades te krijgen aan de productielijn, de verffabriek, en natuurlijk de motorassemblage zodat ook een elektrische aandrijflijn kan worden ingebouwd. Werk op de plank… en 1.000 nieuwe jobs in het vooruitzicht.

Niets dan goed nieuws dus, behalve op de vraag: wanneer mogen we hem verwachten. ‚Voor het einde van dit decennium’, aldus Porsche. Dat blijft toch wat vaag, ook al zijn we al goed opgeschoten in dit decennium. Maar dan kunnen we alvast beginnen sparen.

Viercilinder Boxster en Cayman

Of het moet zijn dat we ons met minder tevreden stellen. Porsche laat weten dat het volgend jaar niet alleen de naam van de Boxster en Cayman wijzigt. Dat worden de 718 Boxster en 718 Cayman. ‚Een naam die naar een viercilinder sportwagen verwijst’, klinkt het bij Porsche, dat daarmee ook eindelijk officieel maakt dat de baby-Porsche geen flat-six meer krijgt, maar een flat-four met turbo.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer