Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Porsche Cayenne – Generatie 3 duikt onder 2 ton

De nieuwe Porsche Cayenne is toe aan de derde generatie. In enkele woorden samengevat is hij groter, praktischer, lichter en ook sportiever.

Met 2 ton hebben we het niet over de prijs, gewoon maar om duidelijk te zijn, maar over het gewicht. In de nieuwe generatie neemt de Porsche Cayenne met 6,3 centimeter toe in de lengte, tot 4,91 meter in totaal. De wielbasis blijft gelijk aan de vorige Cayenne, terwijl het dak bijna een centimeter lager ligt. De koffer groeit met 100 liter tot 770 liter. Standaard krijgt hij al led-koplampen.

Digitale omgeving

Het interieur is meer hi-tech dan ooit tevoren, en geïnspireerd op dat van de nieuwe Panamera. Hij krijgt centraal een 12,3-duim groot HD-aanraakscherm met nieuwe onlinefuncties. Porsche behield wel de centrale analoge toerenteller, maar de tellers aan weerskanten worden digitaal ingevuld. Audiosystemen zijn er van Bose en van Burmester. Via een app kunnen offroadritten worden gedocumenteerd en bijgehouden om ze later te analyseren.

Krachtiger

De nieuwe Porsche Cayenne is meteen te bestellen. De basisversie krijgt een 3.0 turbobenzine V6 met 340 pk, wat 40 pk meer is dan voorheen. De Cayenne S wint daarentegen maar 20 pk voor zijn 2.9 V6, naar 440 pk. Met het optionele sport chrono

Oh ja, nog even over dat van de prijs… De basis-Cayenne kost 77.780,80 euro, de Cayenne S 95.202,80 euro. Andere versies volgen later.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer