IAA 2017
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Porsche Cayenne

Bericht: Porsche Cayenne

Generatie 3 duikt onder 2 ton

30.08.2017

De nieuwe Porsche Cayenne is toe aan de derde generatie. In enkele woorden samengevat is hij groter, praktischer, lichter en ook sportiever.

Gallerij: Bericht Porsche CayenneMet 2 ton hebben we het niet over de prijs, gewoon maar om duidelijk te zijn, maar over het gewicht. In de nieuwe generatie neemt de Porsche Cayenne met 6,3 centimeter toe in de lengte, tot 4,91 meter in totaal. De wielbasis blijft gelijk aan de vorige Cayenne, terwijl het dak bijna een centimeter lager ligt. De koffer groeit met 100 liter tot 770 liter. Standaard krijgt hij al led-koplampen.

Digitale omgeving

Gallerij: Bericht Porsche CayenneHet interieur is meer hi-tech dan ooit tevoren, en geïnspireerd op dat van de nieuwe Panamera. Hij krijgt centraal een 12,3-duim groot HD-aanraakscherm met nieuwe onlinefuncties. Porsche behield wel de centrale analoge toerenteller, maar de tellers aan weerskanten worden digitaal ingevuld. Audiosystemen zijn er van Bose en van Burmester. Via een app kunnen offroadritten worden gedocumenteerd en bijgehouden om ze later te analyseren.

Krachtiger

Gallerij: Bericht Porsche CayenneDe nieuwe Porsche Cayenne is meteen te bestellen. De basisversie krijgt een 3.0 turbobenzine V6 met 340 pk, wat 40 pk meer is dan voorheen. De Cayenne S wint daarentegen maar 20 pk voor zijn 2.9 V6, naar 440 pk. Met het optionele sport chrono-pakket duikt hij dan net onder 5 seconden in de spurt naar 100 km/u, met een top van 265 km/u.

Oh ja, nog even over dat van de prijs… De basis-Cayenne kost 77.780,80 euro, de Cayenne S 95.202,80 euro. Andere versies volgen later.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.