Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Porsche 959 – Uniek geval te koop

Het beste bewijs dat onze advertenties op AutoScout24 soms echte schatten bevatten? Deze absoluut unieke Porsche 959, die te koop staat in de buurt van Venetië.

Enkele dagen geleden nog hadden we het er over dat je een goedgevulde portefeuille moest hebben om een bijzondere Porsche 959 op de oprit te parkeren. Toen ging het om een exemplaar dat aan de Dakar-rally had deelgenomen. Maar nu hebben we een nog specialere 959 gevonden. En goed nieuws, hij is vijf keer goedkoper.

Ongeval

Laten we maar stoppen met de mysteries. Wat u hier ziet, is een Porsche 959 cabrio. En bij ons weten is dit de enige Porsche 959 cabrio in de wereld.

Het project begon toen de Duitse garage Auto Becker in 1990 de Porsche 959 kocht die de Duitse piloot Jürgen Lässig stevig beschadigd had bij een ongeval. Maar in plaats van hem helemaal op te lappen, besliste de garage om er een heel bijzonder project van te maken: een cabrio. En uiteindelijk is hij zelfs meer dan een cabrio geworden, maar een echte speedster want zijn voorruit is verlaagd. Toch zijn zowel de oorspronkelijke voorruit als het dak bewaard gebleven, en komen mee in een knappe houten koffer voor de nieuwe eigenaar. Deze onderdelen kunnen opnieuw op de auto geplaatst worden, alsof het een hardtop zou betreffen.

De rest is volkomen origineel gebleven. De mechaniek blijft dezelfde: een 2.8 flat-6 biturbo met 450 pk. Alle onderdelen die gebruikt zijn voor de transformatie komen van bij Porsche. Geïnteresseerd? Ga er dan toch van uit dat je een miljoen euro moet meebrengen. De details vind je hier. Ga er vooral niet van uit dat er nog veel van de prijs af te dingen valt. Tijdens ons opzoekingswerk hebben we gemerkt dat de Porsche 959 cabrio al sinds… juni 2016 te koop staat. Hij moet dus duidelijk niet dringend weg.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer