Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Porsche 918 RSR

Bericht: Porsche 918 RSR

Voor de racebaan

10.01.2011

Porsche had een wereldpremière beloofd voor Detroit, dit is ze: de 918 RSR. Een hybride racewagen waarmee Porsche aan de slag gaat er onder meer op de Nürburgring mee racen. Later volgt dan een productieversie.

Gallerij: Bericht Porsche 918 RSRDe 918 RSR borduurt verder op de 918 Spyder, waarmee Porsche de wereld met verstomming sloeg. Hij heeft er nu een dakje en vleugeldeuren bij gekregen. Hij behoudt zijn hybride concept, maar neemt grotendeels de techniek van de 911 GT3 R Hybrid racer over.

Het is Porsches bedoeling om via uithoudingsraces te testen hoe ver het de hybride technologie kan pushen. Ditmaal komt Porsche echter met nog overtuigender argumenten aan de start.

767 pk

Gallerij: Bericht Porsche 918 RSRDe 911 had namelijk nog een flat six achterin, terwijl je achteraan de 918 RSR een 563 pk krachtige V8 vindt. Aan elk voorwiel komt een elektrische motor, telkens goed voor 102 pk. In totaal kan hij zo over maximaal 767 pk beschikken. Energie die vrijkomt bij het remmen, wordt gerecupereerd in een door een vliegwiel aangedreven ‘doosje’, dat in de cockpit naast de piloot geïnstalleerd is. De piloot kan met een druk op de knop die energie aanspreken, om de elektrische motoren te activeren. Handig bij het inhalen of op de rechte stukken.

Le Mans

Porsche ziet deze 918 RSR als een rijdend laboratorium, en brengt zo hulde aan zijn eigen sportief verleden. Het nummer 22 en de striping verwijzen naar de Porsche 917 waarmee Gijs van Lennep en Helmut Marko in 1971 het afstandsrecord in de 24 Uren van Le Mans aan diggelen reden. Dat record werd pas vorig jaar gebroken.

Gallerij: Bericht Porsche 918 RSR

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.