Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Porsche 911

Bericht: Porsche 911

Vertrouwd nieuw gezicht

26.02.2018

De nieuwe Porsche 911 – generatie 992 – staat klaar in de startblokken. De eerste kennismaking levert meteen een vertrouwd beeld op. Maar schrik niet, een elektrische 911 wordt niet langer uitgesloten.

Gallerij: Bericht Porsche 911Nog dit jaar vervangt Porsche de huidige 911-generatie – 991 – door zijn opvolger… die er uitziet als een Porsche 911. Hij zou nog maar eens breder worden, maar al bij al blijft hij vooral ‘meer van hetzelfde’ uitstralen. “We hebben de 996-generatie als eerste 911 met navigatiesysteem een iets gewaagder uiterlijk gegeven. Daardoor is hij in enkele details inmiddels verouderd, iets waarvoor hij enorm wordt afgestraft. Je moet de waarde van een 911 ook op langere termijn kunnen zien”, zegt August Achleitner, verantwoordelijk voor de 911.

Wanneer elektrisch?

De Porsche 911 blijft de motor achteraan dragen, en hij blijft ook een zescilinder boxermotor trouw zweren. Maar er is meer. “Tot twee jaar geleden zou ik gezegd hebben dat er geen plaats is voor elektrische aandrijving in een 911”, zegt Achleitner. “Nu sluit ik dat niet uit. Geen volledig elektrische sportwagen, maar het kan zeker een optie worden. Een rit met een prototype van onze Mission E overtuigde me dat elektriciteit fun kan zijn.” De kans is wel groot dat 992 de eerste reeks wordt van 911’s met uitsluitend turbomotoren.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.