Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Polestar 1 – Het feest is voorbij Tesla

Volvo houdt woord: Polestar mag een eigen merk worden, en dit is de binnenkomer: de Polestar 1. Nog niet helemaal elektrisch, wel hybride en goed voor 600 pk.

Wie Volvo wat kent, ziet dat Concept Coupé uit 2013 realiteit is geworden. Dat had Volvo ook aangegeven: indien de XC90 voldoende geld in het laatje zou brengen, was de coupé een mogelijkheid. Alleen is de invulling toch lichtjes anders geworden dan verwacht.

Volvo pompt 640 miljoen euro in Polestar, via zijn Chinese eigenaar Geely. De volledige productie zal in Chengdu plaatsvinden, waar Volvo ook al een fabriek heeft. Hij maakt gebruik van het SPA-onderstel dat je ook onder de Volvo XC90 en de Volvo XC60 vindt, maar hij krijgt een volledig carbon koetswerk. En dus geen Volvo-badge.

600 pk, 1.000 Nm

Polestar was en blijft Volvo’s sportmerk, maar wil zich dus ook als elektrisch merk positioneren. De hybride aandrijving gaat een stap verder dan wat we in de XC90 T8 aantreffen (400 pk/640 Nm, 40 kilometer elektrisch). In de Polestar 1 krijgen we 600 pk en 1.000 Nm, voor 150 kilometer elektrisch rijbereik. De elektrische motoren drijven de achterwielen aan, de 2.0-benzinemotor de voorwielen. Bovendien, nu Geely eigenaar geworden is van Lotus, hebben we grote verwachtingen rond de rijdynamiek.

Huren

Duur belooft hij ook te worden. De Polestar 1 zal bovendien niet te koop zijn, je huurt hem. In de huurprijs zit ook de mogelijkheid om over andere Polestar-modellen of Volvo’s te beschikken. De auto wordt opgehaald en afgeleverd voor onderhoud en je kan hem via autodelen beschikbaar stellen. Polestar 1 moet midden 2019 in productie gaan, later dat jaar mogen we ons aan de volledig elektrische Polestar 2 verwachten. Een SUV is ook al aangekondigd. Geïnteresseerde klanten kunnen via de Polestar-website hun interesse laten blijken.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer