Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Polestar 1

Bericht: Polestar 1

Het feest is voorbij Tesla

17.10.2017

Volvo houdt woord: Polestar mag een eigen merk worden, en dit is de binnenkomer: de Polestar 1. Nog niet helemaal elektrisch, wel hybride en goed voor 600 pk.

Gallerij: Bericht Polestar 1Wie Volvo wat kent, ziet dat Concept Coupé uit 2013 realiteit is geworden. Dat had Volvo ook aangegeven: indien de XC90 voldoende geld in het laatje zou brengen, was de coupé een mogelijkheid. Alleen is de invulling toch lichtjes anders geworden dan verwacht.

Volvo pompt 640 miljoen euro in Polestar, via zijn Chinese eigenaar Geely. De volledige productie zal in Chengdu plaatsvinden, waar Volvo ook al een fabriek heeft. Hij maakt gebruik van het SPA-onderstel dat je ook onder de Volvo XC90 en de Volvo XC60 vindt, maar hij krijgt een volledig carbon koetswerk. En dus geen Volvo-badge.

600 pk, 1.000 Nm

Gallerij: Bericht Polestar 1Polestar was en blijft Volvo’s sportmerk, maar wil zich dus ook als elektrisch merk positioneren. De hybride aandrijving gaat een stap verder dan wat we in de XC90 T8 aantreffen (400 pk/640 Nm, 40 kilometer elektrisch). In de Polestar 1 krijgen we 600 pk en 1.000 Nm, voor 150 kilometer elektrisch rijbereik. De elektrische motoren drijven de achterwielen aan, de 2.0-benzinemotor de voorwielen. Bovendien, nu Geely eigenaar geworden is van Lotus, hebben we grote verwachtingen rond de rijdynamiek.

Huren

Gallerij: Bericht Polestar 1Duur belooft hij ook te worden. De Polestar 1 zal bovendien niet te koop zijn, je huurt hem. In de huurprijs zit ook de mogelijkheid om over andere Polestar-modellen of Volvo’s te beschikken. De auto wordt opgehaald en afgeleverd voor onderhoud en je kan hem via autodelen beschikbaar stellen. Polestar 1 moet midden 2019 in productie gaan, later dat jaar mogen we ons aan de volledig elektrische Polestar 2 verwachten. Een SUV is ook al aangekondigd. Geïnteresseerde klanten kunnen via de Polestar-website hun interesse laten blijken.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.