Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Peugeot Rifter & Opel Combo Life

Bericht: Peugeot Rifter & Opel Combo Life

Berlingo’s broers

26.02.2018

Zoals te verwachten viel, zijn net na de nieuwe Citroën Berlingo ook zijn nieuwe broertjes voorgesteld. De ene bij Peugeot en de andere bij Opel, dat nu deel uitmaakt van de Franse groep.

Gallerij: Bericht Peugeot Rifter & Opel Combo LifeToch moeten we afscheid nemen van al onze oude gewoontes, want normaal volgt na de Citroën Berlingo de Peugeot Partner. En dat is het dan. Maar deze keer noemt de Partner om te beginnen niet Partner. Bovendien is zijn stijl heel anders dan die van de Citroën. De familie wordt bovendien uitgebreid met een derde kind.

Van de ene familie naar de andere

Gallerij: Bericht Peugeot Rifter & Opel Combo LifeLaten we beginnen bij de Opel Combo. Die heeft al zijn leven lang andere origines gehad. Eerst was hij een bestelwagen op basis van de Kadett, vervolgens van de Corsa. Later volgde een familie-Combo, maar nog steeds op Corsa-basis. De vorige generatie Combo was dan weer niets anders dan een Fiat Doblo met een andere badge. Nu volgt weer een andere invulling van de Doblo-badge, deze keer op basis van de nieuwe Franse familie.

Gallerij: Bericht Peugeot Rifter & Opel Combo LifeHier veranderen alleen de snuit en het stuur, in tegenstelling tot de Crossland X en Grandland X die een geheel eigen identiteit mogen opbouwen. De Combo heeft geen recht op een eigen gestyled interieur. Het gevolg: hij krijgt het multimediasysteem van PSA, dat iets minder ergonomisch is dan Opels eigen systeem. Ook de OnStar-conciërgediensten zijn niet beschikbaar. Maar hij krijgt wel het panoramisch open dak met de opbergvakjes tegen de dakhemel, ideaal voor gezinnen.

Geen Partner meer

Gallerij: Bericht Peugeot Rifter & Opel Combo LifeVoor deze nieuwe generatie heeft Peugeot beslist om het verschil met de Berlingo duidelijker te maken. De Peugeot Rifter krijgt een stoerder uiterlijk, met grote beschermingsstukken voor het koetswerk. Een nieuw profiel, en dus een nieuwe naam: Rifter. Peugeot kiest wel voor een ander dashboard, met een flatterender afwerking want Peugeot profileert zich als het luxe-alternatief binnen de groep.

Gallerij: Bericht Peugeot Rifter & Opel Combo LifeOm de nieuwe filosofie duidelijk te maken, liet Peugeot beelden zien van een concept van de Rifter die nog meer dan het productiemodel aansluiting zoekt bij de wereld van de SUV’s.

Maar voor het overige delen de drie auto’s dezelfde mechaniek, dezelfde comfortuitrusting, dezelfde rijhulpen, dezelfde zevenzitsoptie. Ze zullen ook allen beschikbaar zijn met een langere koetswerkvariant.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.