Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Peugeot Foodtruck – Als de leeuw honger heeft

De foodtruck is bijna synoniem met een oude Citroën HY-bus of een Renault. Maar Peugeot start nu een rondgang met een concept van een nieuwe foodtruck. Al is rijdende bistro een betere omschrijving.

‘Le bistrot du Lion’ is een oefening van het Peugeot Design Lab. Hij draait rond een compacte bestelwagen die kan uitklappen om een mini-amfitheater te vormen. Met de nadruk op mini. Het dak klapt bovendien omhoog om achter de bar meer ruimte te geven.

De nieuwe Foodtruck krijgt een voorbereidingsruimte en een kook- en drankruimte. Je vindt vier grill- en inductieplaten en een friteuse, en een frigo van 350 liter. Rocket Espresso zorgt voor de espressomachine. Met de Foodtruck moet je volgens Peugeot voor een feestje van 35 personen kunnen cateren.

Peper en zout

Na het eten is er tijd voor entertainment, met een eigen draaitafel en met Focal luidsprekers en een 46 duim groot scherm voor videoprojectie. Natuurlijk tref je in de keuken één van de beroemde Peugeot peper- en zoutmolens aan. Het Peugeot Design Lab ontwierp speciaal een nieuwe versie, met beukenhout uit de Franche-Comté. Je kan de grootte van de zout- en peperkorrels regelen in zes standen. Milan is de naam van de nieuwe pepermolen, en ook één van de bestemmingen van de Foodtruck. Peugeot laat hem zowel zien op de Milan Design Week als op de Wereldexpo in Milaan.

Jammer genoeg, eens te meer een hele fijne oefening van Peugeots designers. Peugeot heeft de meest creatieve designers in huis, maar slaagt er jammer genoeg niet in om hun werk om te zetten in even toffe Peugeots voor elke dag.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer