Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Peugeot e-Legend Concept

Bericht: Peugeot e-Legend Concept

Als er één woord is dat we moeten onthouden…

21.09.2018

Peugeot heeft een lange traditie van opvallende concept-cars, alleen krijgen die jammer genoeg slechts hoogste zelden een vervolg in de showroom. Deze keer zouden we graag zien dat het anders loopt.

Gallerij: Bericht Peugeot e-Legend ConceptWe moeten niet rond de pot draaien, het persbericht staat opnieuw bol van de gebruikelijke bla-bla rond een schitterende digitale toekomst die voor ons allen is weggelegd. Anderen zijn beter in het overschrijven van persberichten dan wij, die helemaal niet zo beslagen zijn in het weergeven van imaginaire toekomsttechnologie… waarvan deze concept bol staat.

Nobelprijs

Gallerij: Bericht Peugeot e-Legend ConceptWe moeten onszelf even knijpen wanneer we Peugeot zichzelf horen omschrijven als ‘een hoofdspeler in elke technologische revolutie’. Scusi? Deze bemerking komt van een echte fan van het merk nochtans, maar wanneer was ook weer de laatste keer dat Peugeot echt die rol heeft gespeeld? Passons, zeker?

Gallerij: Bericht Peugeot e-Legend ConceptWij onthouden vooral één ding: de onwaarschijnlijke schoonheid die deze concept uitademt; Tot in het blauwe velours van zijn stoelen verwijst hij naar één van de absolute iconen van Peugeot: de 504 Coupé. Die naam valt liefst vijf keer in het persbericht. Voor ons maakt hij vooral duidelijk dat er dringend een Nobelprijs voor design moet komen.

Realisme

Gallerij: Bericht Peugeot e-Legend ConceptHet jammere is dat de markten momenteel gedomineerd, tot zelfs verstikt, worden door SUV’s. Wie geen premiummerk is, lijkt alle geloof in een klassieke coupé te hebben afgeworpen. Alleen… steekt Peugeot niet onder stoelen of banken dat het tot de premiummerken wil worden gerekend. Naast ‘504 Coupé’ tellen we ook zeven keer het woord ‘realisme’ in het persbericht. En we willen ongelofelijk hard daar een verborgen boodschap in zien.

Gallerij: Bericht Peugeot e-Legend ConceptOf hij nu autonoom rijdt, elektrisch is, of hij nu vol zit van de beeldschermen die zelfs een weergave van hout kunnen geven of de tellers van de oude 504 Coupé imiteren (toch een leuk idee eigenlijk)… het maakt ons geen barst uit, zolang Peugeot hem maar in productie neemt. Want hij ziet er heel erg realistisch uit, het zou jammer zijn het daarbij te laten. Alsof Leonardo da Vinci gestopt zou zijn bij de kuiltjes in de wangen van de Mona Lisa.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.