Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Peugeot DKR16

Bericht: Peugeot DKR16

Batmobile voor het strand

22.09.2015

Vorig jaar lanceerde Peugeot de 2008 DKR buggy in de hoop dat die de lijn van de 205 T16 en 405 T16 zou kunnen verderzetten in de rallyraids. Helaas. Maar misschien brengt deze evolutie beterschap.

Gallerij: Bericht Peugeot DKR16Neen, de 2008 is geen waardige opvolger gebleken van de 205 en 405 in hun Dakar-specificaties. Die wisten bij herhaling de loodzware Dakar-rally te winnen. Nu koos Peugeot wel voor een andere aanpak met de 2008, die een tweewielaangedreven buggy was. Bovendien, van een wit blad ontworpen en niet de verderzetting van een reeds gelauwerde rallymachine. Peugeot volhardt echter en komt nu naar voor met een nieuwe aanpak die uit een Batmanfilm lijkt weggelopen.

Gespierder

Gallerij: Bericht Peugeot DKR16Peugeot heeft op dat vlak de reputatie dat het geen half werk levert. De Peugeot DKR16 is in zijn ontwikkeling vertrokken van de tekortkomingen van de 2008 DKR. Daarom krijgt het nieuwe rallymonster bredere sporen, minder overhang en een betere aerodynamica die meer stabiliteit bij hogere snelheden moet geven.

De 3.0 V6 biturbo diesel ziet zijn vermogen stijgen, al geeft Peugeot geen specifiek cijfer vrij. Ook het maximaal koppel is over een breder toerental beschikbaar. Peugeot riep bovendien al zijn ervaring samen om de DKR16 op punt te stellen. Piloten Carlos Sainz, Stéphane Peterhansel en Cyril Deprez hebben samen 17 Dakar-overwinningen op hun conto.

Gallerij: Bericht Peugeot DKR16Peugeot geeft nog mee dat de 2008 DKR ook nog gauw enkele verbeteringen van de DKR16 meekreeg, wat meteen leidde tot de overwinning in de China Silk Road Rally. Maar natuurlijk is er slechts één resultaat belangrijk, dat in de echte Dakar (in Zuid-Amerika, weliswaar). Het antwoord volgt begin 2016.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.