Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Bericht: Peugeot 508 Hybrid4

Bericht: Peugeot 508 Hybrid4

Na de Allroad break, nu de berline

28.06.2012

Dit maakt dan de derde Peugeot die deze combinatie van diesel en elektrische motor krijgt, na de 3008 crossover en de 508 RXh. De Hybrid4 combinatie was overigens de eerste turbodiesel hybride ter wereld. Nog deze zomer komt hij op de markt in Europa, en er lijkt wel volk op te zitten wachten. Bij onze Noorderburen, die fiscaal nog slechter af zijn dan wij, zijn er reeds 1.600 bestellingen binnen.

Richting fleet

Ook bij ons belooft hij interessant te zijn. Peugeot kondigt immers een CO2-uitstoot aan van 95 gr/km, voor een gemiddeld verbruik van 3,5 l/100 km. Hierdoor zal hij ook bij ons op de radar verschijnen bij de fleetmanagers. Technisch verschilt hij overigens in niets van de andere versies. Maximaal kan hij 200 pk benutten, waarvan 163 pk op het conto gaat van de 2.0 HDi. Hij beschikt over vier rij-instellingen: AWD, Auto, 4WD en ZEV (volledig elektrisch). De diesel drijft de voorwielen aan, het elektrisch vermogen gaat naar de achterwielen. En zoals de 4WD doet vermoeden, kunnen ze ook samenwerken.

Enige minpunt: de koffer boet aan capaciteit in. Hij gaat van 515 liter naar 365 liter. De Belgische prijzen zijn vooralsnog onbekend.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.