Genève 2012
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Peugeot 208 GTi Concept

Bericht: Peugeot 208 GTi Concept

Nu nog als concept

23.02.2012

In de wereld zijn er twee soorten GTi-mensen: de Golf GTI-liefhebbers, en de Peugeot GTi-fanaten. Die laatsten mogen binnenkort uitkijken naar het mythische logo op de 208.

De letters GTi zijn blijven bestaan omdat ze verkoop garanderen, maar het oorspronkelijke recept – laag gewicht, kleine motor in kleine auto -  was danig geëvolueerd. Met de 208 GTi concept geeft Peugeot aan dat het terug naar de basis wil.

Minder dan 1.000 kg

De 208 is lichter en kleiner dan zijn voorganger, de 207. Hij neemt wel dezelfde basis over, maar is 7 cm kleiner. Afhankelijk van de motor zal hij ook 110 tot 170 kg lichter zijn. Zo zal de lichtste 208 slechts 975 kg wegen, volgens de constructeur. Hierdoor mogen we er van uitgaan dat met de 1.6 THP benzinemotor de GTi nauwelijks meer dan 1 ton zal wegen. En hop, in één zet staat de Golf GTI al buitenspel. Temeer omdat deze motor in de 208 te vinden zal zijn zoals we hem kennen uit de RCZ: te weten, met 200 pk.

Sportieve omgeving

Gallerij: Bericht Peugeot 208 GTi ConceptZijn compacte vorm geeft Peugeot de mogelijkheid om voor een gebald uiterlijk te gaan. De wielkasten zijn lichtjes opgezwollen om het met 3,6 cm toegenomen spoor (en de wielen) ruimte te geven. Peugeot kiest voor 18-duims velgen, en heeft de voorbumper een agressievere vorm gegeven. De trapeziumvormige uitlaat is mooi in de achterbumper geïntegreerd en als ultiem retro-knipoog duikt het GTi-logo opnieuw op aan de achterruit.

Gallerij: Bericht Peugeot 208 GTi ConceptDe binnenkant geeft mooi de sportieve ambities van deze ‘hot hatch’ weer. Kuipstoelen bekleed met nappa-leder, onderaan afgeplat sportstuur, alcantara boordplank, met rood omrande tellers en tot slot een in geborsteld aluminium afgewerkte versnellingspook. Knap werk.

Uiteindelijk kunnen we maar op één manier te weten komen of de 208 de GTi-badge eer aan doet, en dat is tijdens een rijtest. Maar daar zullen we nog een tijd geduld voor moeten uitoefenen. We krijgen in Genève een concept te zien die dicht bij een productiemodel staat, maar wanneer die er komt is nog niet duidelijk.

Gallerij: Bericht Peugeot 208 GTi Concept

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.