Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Bericht: Persoonlijke nummerplaten

Bericht: Persoonlijke nummerplaten

650.000 euro voor eigen plaat

02.12.2014

In België lijkt een gepersonaliseerde nummerplaat al kostelijk, aan 1.000 euro per stuk. Maar dat is klein bier in vergelijking met de bedragen die we in Groot-Brittannië zien.

Bericht Persoonlijke nummerplatenSinds enkele maanden zijn in België (quasi) alle denkbare combinaties mogelijk, op voorwaarde dat  u bereid bent om 1.000 euro neer te tellen. We zien zo al de vreemdste combinaties opduiken. Jawel, niet iedereen hoeft 007 in zijn nummerplaat. In de VS en in Groot-Brittannië zijn gepersonaliseerde nummerplaten al langer ingeburgerd. In de VS zijn die goedkoop, maar in Engeland worden die per opbod aangeboden, en ontstaan er gekke toestanden.

653.000 euro

Bericht Persoonlijke nummerplatenDe DVLA, de Britse DIV, organiseert regelmatig van die veilingen. In 25 jaar hebben die de Britse schatkist al 2,5 miljard euro opgebracht. Vorige week werd er nog een flinke bijdrage bij gestort. Een verkoper die gespecialiseerd is in exclusieve oldtimers, had 653.000 euro over om de nummerplaat '25 O' op de kop te tikken. Die zal op de achterkant gevezen worden van een Ferrari 250 SWB die ooit van Eric Clapton was, en nu een nieuwe eigenaar zoekt. Dezelfde dag nog werd de nummerplaat 250 L toegewezen. Die is bestemd voor een Ferrari 250 Lusso uit 1964. Smaak, het mag voor sommigen nog iets kosten.

Bericht Persoonlijke nummerplaten'25 O' wordt daarmee de duurste nummerplaat ooit. Tenminste, tot nog toe. Want het is de eigenaars van de nummeplaten toegestaan om ze verder te verkopen. En dan heeft Afzal Khan van het tuningbedrijf Kahn Design misschien wel goud in handen. Hij is de eigenaar van 'F1', een nummerplaat die momenteel al een geschatte waarde heeft van een miljoen pond.

Regering Michel, misschien een tip om de kas gevuld te krijgen?

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.