Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Bericht: Pech treft Tesla

Bericht: Pech treft Tesla

Drie branden, -22% op de beurs

14.11.2013

Sinds begin oktober hebben drie Tesla Model S-modellen in de VS vuur gevat bij ongevallen. De beurskoers van het bedrijf daalde meteen met 22 %. Maar is dat reden om ongerust te worden?

Eerst en vooral, de branden volgden op echt ongevallen. Ze zijn allen het gevolg van een zware aanrijdingen met voorwerpen aan hogere snelheden op de snelweg.

Beschermlaag herzien?

Bericht Pech treft TeslaDoor die incidenten is brand ontstaan in delen van de batterijcompartimenten, die in de vloerplaat van de auto zijn ingewerkt. De vraag is dus: moet de beschermplaat onder de auto verbeterd worden. Die vraag bestudeerde ook het agentschap dat instaat voor de veiligheid op de Amerikaanse wegen. In een eerste reactie laat het agentschap weten dat het geen nood ziet om snel ingrijpende wijzigingen te eisen. Dat is dus verre van meedoen met de massahysterie.

137 dollar

Bericht Pech treft TeslaDat was namelijk wel wat er gebeurde op de wereldmarkten. Na het bericht van de derde brand ging het Tesla-aandeel de dieperik in, van 175 dollar naar 135 dollar. Na de eerste brand was het aandeel al van zijn sokkel gedonderd. Het stond op 193 dollar, de hoogste waarde sinds Tesla in juni 2010 naar de beurs trok, maar dook naar 174 dollar. Sommige CEO’s zouden dan prozac slikken als tictacs, maar niet Elon Musk, bedenker van Tesla.

In een interview dat hij deze week gaf, benadrukte Musk dat 134 dollar veel meer de reële waarde van zijn bedrijf weergaf. Dat deed hij ook al eerder, nadat de markten het aandeel omhoog stuwden van 17 dollar bij de introductie naar 200 dollar. Hij zei toen al dat dit niet realistisch was.

Overdreven aandacht

Bericht Pech treft TeslaMaar over de aandacht voor de drie branden is hij minder ‘zen’. ‘Tussen 2006 en 2010 zijn er jaarlijks gemiddeld 223.300 autobranden. Hoeveel verhalen heeft u daar al over gehoord?’

Hoewel er geen aanwijzingen zijn dat een elektrische auto minder veilig is dan een klassieke auto, blijkt wel duidelijk dat het publiek vatbaar is voor verhalen over de veiligheid.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.