Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Patrick Dempsey mag Red Bull F1 testen – McDreamy in F1

Acteur Patrick Dempsey, tot vorig jaar nog McDreamy uit Grey’s Anatomy, krijgt dit jaar een cadeau van formaat. Hij mag een test afwerken met de Red Bull F1.

Dat zit zo. Sinds dit seizoen draagt de motor in de Red Bull RB13 het signatuur van de Zwitserse horlogemaker TAG Heuer. Een papieren kwestie, want in werkelijkheid gaat het om een Renaultmotor. Al zal het de kenner niet ontgaan dat het Saoudische Technique d’Avant Garde voor het horlogemaker Heuer kocht in 1985, al de Porschemotor voor McLaren financierde. McLaren was daarmee van 1984 tot en met 1986 onoverwinnelijk met Lauda en Prost. Officieel is TAG Heuer dit seizoen zelfs mee titelsponsor bij Red Bull.

Patrick Dempsey is één van de ambassadeurs van het horlogemerk, dat hem ook met zijn eigen raceteam sponsort in Le Mans. Dempsey was op uitnodiging van TAG Heuer op het Autosalon van Genève. Hij zei er: “Natuurlijk zou een F1-test me wel aanspreken.” De CEO van het bedrijf, Jean-Claude Biver, sprong meteen bij: “Het is geen kwestie of dit gebeurt, maar wel wanneer. We zijn momenteel alle agenda’s aan het samenleggen om dit nog dit jaar te laten gebeuren.”

Geen Le Mans

Sportief treedt Dempsey dit jaar met zijn eigen Dempsey Racing-Proton team een trapje hoger en krijgt hij in de 24 Uren van Le Mans het statuut van pro-team. Dat levert hem fabriekssteun van Porsche op. “Maar omdat het leven van teambaas en dat van piloot moeilijk te combineren is, opteer ik om dit seizoen in Le Mans vooral op de pitmuur te staan als teambaas. Ik wil Porsche helpen hun doelen voor dit seizoen te realiseren. Wel test ik binnenkort nog met de nieuwe Porsche 911 RSR om te zien wat voor vlees we in de kuip hebben.”

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer