Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Opel Zafira Facelift – Meer technologie

Opel voert een verjongingskuur bij zijn compacte monovolume, de Zafira. Die verliest ook zijn toevoeging Tourer. In de plaats krijgt hij een levendiger uitstraling en meer technologie.

Bij zijn lancering leefde de nieuwe Opel Zafira nog broederlijk naast de oude. Vandaar de toevoeging van ‘Tourer’ om nieuw van oud te onderscheiden. Maar nu de oude definitief op pensioen is, maar de ‘Tourer’ badge naar de prullenmand.

OnStar

Vooraan zie je de wijzigingen goed. Hij putte voorheen inspiratie uit de Ampera hybride, maar gooit nu die look overboord om resoluut aansluiting te zoeken bij de nieuwe Astra. Ook in het interieur is dezelfde sanering doorgevoerd in het aantal toetsen als bij andere Opels. De middenconsole is schoongeveegd, met dank aan het nieuwe multimediasysteem met aanraakscherm dat heel wat functies overneemt. Met dit systeem is de Zafira ook klaar voor de nieuwe OnStar onlinediensten die Opel aanbiedt. De vernieuwde Zafira is zelfs een rijdende wifi-hotspot.

Intelligente lichten

Deze Opel Zafira is de laatste in de rij om de nieuwe lichttechnologie mee te krijgen. Dankzij het Opel Eye kan hij over nieuwe rijhulpen beschikken. Daarbij ook de meesturende led-lichten die we al in de Astra leerden kennen. Ze zijn intelligent, in die zin dat ze hun krachtenbundel kunnen spreiden over de weg om bijvoorbeeld geen tegenliggers te verblinden. Hij past andere verlichting toe naarmate van de omstandigheden, of je in de stad rijdt dan wel op de snelweg.

De mechaniek blijft identiek. Opel begint met een 1.4 Turbo benzine met 120 pk en een 1.6 Turbo met 200 pk. Bij de diesels gaat het van de 1.6 CDTi met 120 pk tot en met de 2.0 CDTi met 170 pk. De 1.4 Turbo is ook beschikbaar met CNG (aardgas) met 150 pk. De nieuwe prijzen zijn nog niet bekend, maar het is nu al duidelijk dat Opel zich gewapend heeft tegen de komst van de nieuwe Renault Scénic.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer