Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Opel Mokka X – Fris gezicht

Opel lost de eerste foto’s van zijn Mokka met opgefrist gezicht. Hij ziet er nu virieler uit, een kop met wat meer karakter. Ook onder de motorkap schuilt nieuws.

Sinds zijn lancering in 2012 is de kleine crossover van Opel één van de bestsellers van het merk geworden. Voor zijn vierde verjaardag krijgt hij enkele updates die hem opnieuw bij de tijd brengen. De Opel Mokka kan nu probleemloos een verlengstuk breien aan zijn succes.

X

De eerste nieuwigheid schuilt in de naamgeving. Voortaan hebben we het over de Mokka X, niet meer ‘gewoon’ Mokka. Opel stelt dat die letter voortaan al zijn SUV’s zal sieren. Dat hebt u goed gehoord, alle SUV’s. We leiden er uit af dat Opel ambitieuze uitbreidingsplannen koestert met dit type auto’s, en misschien wel aan een opvolger denkt van de Antara. Die laatste heeft inmiddels tien dienstjaren op de teller.

Behalve wat u zelf op het zicht kan vaststellen - een meer geraffineerd en expressief uiterlijk - heeft Opel ook de binnenkant een zuiveringskuur gegeven. De Opel Mokka X hanteert de cleane stijl die je ook in de Opel Astra terugvindt. Mechanisch zijn er eveneens aanpassingen. Naast de jongste 1.6 dieselmotor (met 110 pk en met 136 pk) krijgt de Mokka X ook het nieuwe 1.4 turbobenzine blok met directe inspuiting in de catalogus, goed voor 150 pk. Je kan hem in combinatie bestellen met een nieuwe automatische zesversnellingsbak en een adaptieve vierwielaandrijving. In deze configuratie schuift Opel een voorlopig officieel gemiddeld verbruik van 6,6 l/100 km naar voor, en een CO2-uitstoot van 154 gr/km.

Technologie

EOpel maakt van de update gebruik om de Mokka technologisch wat voorsprong te geven. Zo krijgt hij (in optie) het nieuwe infotainmentsysteem IntelliLink, dat compatibel is met AppleCarplay en Android Auto. Hij krijgt ook de OnStardiensten, intelligente ledlichten en de fijner afgestelde Opel Eye camera die de afstand tot de voorligger regelt van de cruise control en verkeersborden herkent.

De Opel Mokka X maakt zijn debuut begin maart op het Autosalon van Genève. Zijn komst in de concessies is gepland voor het najaar.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer