IAA 2017
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Opel Grandland X

Bericht: Opel Grandland X

Wel al beelden, maar weinig details

29.08.2017

Het is pas op het Autosalon van Frankfurt, in september, dat Opel alle details vrijgeeft van zijn nieuwe compacte SUV, de Grandland X. Die is gebaseerd op de Peugeot 3008.

Gallerij: Bericht Opel Grandland XMet de Crossland X, die een behoorlijk beloftevolle start maakte, is Opel nu al aan zijn derde nieuwe SUV toe. Het is ook de tweede in het partnerschap met PSA. Op een erg drukbevolkte markt moet hij het niet alleen opnemen tegen de Peugeot 3008, maar ook tegen de Nissan Qashqai, de Renault Kadjar, de VW Tiguan, de Hyundai Tucson en anderen.

Strakke lijn

Gallerij: Bericht Opel Grandland XOp dit moment laat Opel alleen maar het lijnenspel zien, meer info dan diegene die Opel in april verspreidde is er nog niet. Wat we kunnen zien is dat de huidige vormtaal van Opel best goed samenwerkt met de omvang van een dergelijke SUV. Hij krijgt krachtige en atletische vormen, met net voldoende details om hem interessant te maken, zonder in overdaad te vervallen. De achterstijl lijkt geen einde te hebben, centraal op de motorkap zijn er uitsparingen en het profiel achteraan is aangenaam voor het oog.

Gallerij: Bericht Opel Grandland XDit lijkt een erg mooie auto, misschien bevalt hij zelfs nog meer wanneer we hem in echt te zien krijgen. Dat hebben we al met minder fotogenieke auto’s dan deze weten gebeuren.

Onbekende factoren

Gallerij: Bericht Opel Grandland XTot daar wat we weten. Wat we nog niet weten, zijn de technische details. Hoewel de Crossland X ons doet vermoeden dat ook zijn grotere broer uitsluitend de Peugeot-krachtbronnen zal gebruiken, te weten de 1.2 turbobenzine, de 1.6 turbobenzine en de 1.6 turbodiesel. Dan is het ook nog de vraag of Opel gaat voor dezelfde dynamische afstelling als de Peugeot 3008. Of wordt hij net zo comfortabel als de toekomstige Citroën C5 Aircross? Meer nieuws in september.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.