Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Opel Ampera-e – De elektrische Opel, deel 2

Op zijn stand op het Parijse autosalon onthult Opel zijn eigen variant van de Chevrolet Bolt. Deze stadswagen met het uiterlijk van een kleine monovolume is 100% elektrisch.

Deel 2 is dit, en jammer genoeg voor Opel mag het zijn eerste uitstap in de wereld van de alternatieve aandrijving niet als een klinkend succes beschouwen. Nochtans, wie de moeite deed, ontdekte in de Opel Ampera een schitterende elektrische auto. Hij beschikte naast zijn elektrische motor ook over een 1.4 benzinemotor die al rijdend de batterijen bijlaadde. Waardoor je over een flink rijbereik kon beschikken. Alleen: te duur of te vroeg op de markt? Wie zal het zeggen, maar veel mensen haalden er hun neus voor op. Dat zou nu anders moeten liggen voor de Ampera-E.

400 kilometer... in theorie

In tegenstelling tot de Ampera, beschikt de Ampera-E alleen over een elektrische motor. Hij komt op een moment waarop mensen eindelijk echt aandachtig naar elektrische auto’s beginnen kijken. Met een tarief dat volgens sommigen rond 35.000 euro zal schommelen, moet hij een speerpunt worden in het aanbod aan elektrische auto’s.

Alleen, een competitieve prijs is niet voldoende. Je moet over nog andere argumenten beschikken. Op dat vlak stelt Opel dat het de elektrische auto met het grootste rijbereik mag voorstellen, op de veel duurdere Tesla na. Volgens Opel raakt de Ampera-E met één batterijlading iets meer dan 400 kilometer ver. Weliswaar, gemeten volgens de huidige officiële Europese verbruikscyclus. Dat is steeds een optimistisch cijfer, maar in echte wereld moet hij toch vlot 300 kilometer ver raken. Dat zou al beter zijn dan vele van zijn concurrenten.

3,2 seconden... tot 50 km/u

Opel geeft nog geen details over het vermogen van de batterijen, die in de bodemplaat van de auto zijn verwerkt. Hierdoor ligt het zwaartepunt laag en kan hij toch een ruim interieur bieden. De elektrische motor piekt op 204 pk en 360 Nm en dat stelt de Ampera-E in staat om vanuit stilstand 50 km/u te halen in 3,2 seconden. De topsnelheid wordt begrensd op 150 km/u.

De exacte tarieven en de lanceringsdata volgen bij de onthulling in Parijs.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer