Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Oldtimer Grand Prix Nürburgring – Er zit nog leven in de oudjes

Tussen alle evenementen als de Goodwood Revival, de Monaco Grand Prix Historique of Le Mans Classis is de Oldtimer Grand Prix op de Nürburgring nog steeds een referentie. Vorige week vond de 45ste editie plaats, helaas grotendeels in de regen.

Lange tijd was de Oldtimer Grand Prix het monument onder de historische racetreffens. De AvD – de Duitse autoclub – was één van de eersten om op grote schaal een oldtimerevent te organiseren dat racewagens bijeen bracht waarin niemand nog interesse had. De Oldtimer GP is intussen uitgegroeid tot n evenement dat 60.000 bezoekers bijeenbrengt en grote namen en grote auto’s bijeenbrengt.

Laat maar schuiven

Dit jaar waren een vijfhonderdtal racewagens in actie te zien in categorieën die een overzicht brachten van 70 jaar racegeschiedenis. Naast de klassieke F1’s, prototypes en toerwagens had de OGP dit jaar ook aandacht voor modernere toerwagens, waarbij ook de nieuwere DTM- en STW-modellen.

Helden als Olaf Manthey lieten zich niet afschrikken door de regen. Zijn BMW 635 CSi mocht flink schuiven op het F1-circuit. Ook de DRM-revival met de dikke Capri’s maakte indruk. Wie de Duitse en internationale racegeschiedenis nog eens in actie wil zien, noteert best al de OGP van 2018 in zijn agenda. Meer van dit lekkers in onze beeldengalerie.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer