Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Nissan ZEOD RC – Elektrisch naar Le Mans

Volgend jaar wil Nissan aan de start staan van de 24 Uren van Le Mans met deze elektrische Nissan ZEOD RC racewagen. En deze is nog maar een begin, waarschuwt Nissan.

Er is weinig twijfel: met de ZEOD RC zet Nissan het DeltaWing project verder, waarvoor het eerder de motor leverde. ZEOD staat voor Zero Emission On Demand en houdt in dat de piloot kan kiezen wanneer hij met nuluitstoot racet. Waarmee Nissan duidelijk maakt dat een klassieke verbrandingsmotor eveneens tot het pakket hoort. ‘De huidige techniek laat niet toe dat we een hele raceafstand elektrisch kunnen racen,’ klinkt het bij Nissan. ‘Maar met de ZEOD RC willen we wel een stap in die richting zetten.’ Daar horen ambities bij als 300 km/u halen met een elektrische auto. De batterijtechnologie is overigens dezelfde als die in de Leaf.

Overwinning

Nissan stelde het project voor in de aanloop naar de afgelopen 24 Uren van Le Mans, en maakte daar meteen duidelijk dat de ZEOD RC maar een tussenstap is. Die moet als vitrine en testwagen dienen om heel wat topracetechnologie te ontwikkelen, waarmee Nissan een echte top-racewagen wil ontwikkelen. Eentje die het moet kunnen opnemen tegen Audi, Porsche en Toyota in de strijd om de algemene overwinning. Er staan opnieuw bijzonder boeiende edities van Le Mans in de steigers. De tests met de Nissan ZEOD RC starten nog deze zomer.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Nissan

Klik hier en zoek uw occasie Nissan Zeod tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Nissan Zeod, en een selectie van tweedehandse

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

k4-gallery-5door-gt-line-04

Kia K4 5DR is volgende generatie Ceed

Autonieuws
Mercedes-G-Klasse-Facelift-2024 01

Nieuw: Mercedes G-Klasse facelift (2024)

Autonieuws
suzuki vitara facelift 2024 1

Suzuki Vitara facelift: stoerder en veiliger dan ooit! (2024)

Autonieuws
Ontdek meer