Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Nissan X-Trail 4Dogs Concept – Rex telt mee

Er is al aparte kledij voor honden, kapsalons voor honden, huwelijken voor honden… Dus hebben ze bij Nissan zich de vraag gesteld: ‘waarom hebben wij eigenlijk geen auto’s voor honden?’

Het is op basis van een enquête in Groot-Brittannië waaruit bleek dat de hond een belangrijk deel uitmaakt van het gezin, dat Nissan op het idee is gekomen. Uit de enquête bleek dat 89 procent van de hondenbaasjes zich bereid toonde om een auto te kopen indien die speciaal was afgestemd op hun huisdier. Op de marketingafdeling wordt men dan spontaan erg gelukkig.

Alle comfort

Nissan is dus begonnen bij zijn gezinswagen-bij-uitstek: de X-Trail SUV. Het merk heeft zich over de koffer gebogen om zo veel mogelijk praktische bekommernissen van hondeneigenaars op te lossen. Zo vinden we in de koffer een resistente en vlekbestendige lederbekleding. Haken zijn voorzien om de hond vast te sjorren, hij beschikt dus over zijn eigen veiligheidsgordel. En een drinkbak die niet om kan keren, én een bakje om hondenbrokken te verdelen.

Het mooiste bevindt zich echter in twee schuiven onder de koffervloer. In de ene steekt een douche en een hondendroger, ideaal na een herfstig uitstapje in het bos. In het andere bevindt zich een loopplank om vlot de koffer in te springen, wat een Rex-op-leeftijd wel zal appreciëren. Tot slot, omdat Rex zich niet te eenzaam zou voelen in de praktijk, is er ook een klein LCD-scherm aanwezig waarop hij het portret van zijn baasje kan zien.

Een leuk idee dat wel ingang mag vinden. Maar het levert ons nog één vraagteken op: wat met kinderen die er na zo’n wandeling soms even vuil uitzien?

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer