90ste Autosalon van Brussel
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Nissan op Salon 2012

Bericht: Nissan op Salon 2012

Van één extreem in ander

18.01.2012

Nissan laat zijn twee voornaamste successen zien op het Salon: de elektrische Leaf, en zijn reeks crossovers (Juke, Qashqai).

Nissan heeft zijn Leaf al wel kunnen promoten via onder meer een Auto van het Jaar-titel, al is hij nog niet echt zichtbaar op straat. Je kan hem op de stand in Brussel van dichtbij bewonderen, maar Nissan heeft nog een verrassing in petto. Op een platform pronkt de Leaf Nismo RC, een raceversie. Nismo staat voor Nissan Motorsport en houdt zich onder meer bezig met de GT-R in FIA GT1 en in Super GT. Serieuze jongen dus, en dat is ook wat kan gezegd worden van hun werk met de Leaf. Die dient om de research van de elektrische technologie wat verder te ‘pushen’. We zijn benieuwd naar het resultaat.

Gallerij: Bericht Nissan op Salon 2012 Daarnaast zijn er nog enkele Belgische premières. Zo duikt voor het eerst de 1.6 dCi diesel op in de Qashqai. Het gaat om de Renault Energy-motor, met 130 pk en 320 Nm. Nissan geeft een gemiddeld verbruik op van 4,5 l/100 km en 119 gr/km CO2-uitstoot. De grotere Murano SUV, aangepast voor 2012, beleeft eveneens zijn Belgische première. Idem dito voor de Juke Shiro, een luxueuze speciale reeks die beperkt blijft op 400 stuks.

Sport

Gallerij: Bericht Nissan op Salon 2012 De andere publiekstrekker op de stand is de GT-R. Het voor 2012 aangepaste model staat er zelfs in Europese primeur. In ruil voor 91.400 euro krijg je voortaan 550 pk. De nachtmerrie van Porsche blijft duren.

Gallerij: Bericht Nissan op Salon 2012 Redelijker – hoewel – en vooral betaalbaarder is de 370Z. De GT Edition viert het 40-jarig bestaan van de Z-reeks en is zowel beschikbaar voor de coupé als voor de roadster.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.