Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Nissan London Cab – Na New York, nu ook Londen

Eerder liet de stad New York al weten dat Nissan vanaf 2013 de volgende generatie Yellow Cab zou mogen leveren. Nu gaat ook Londen voor de bijl.

Er zijn geen tradities meer. Nadat in New York al duidelijk werd dat het geen Amerikaanse maar een Japanse constructeur werd die de nieuwe beroemde Yellow Cabs zou leveren, belooft ook in Londen het straatbeeld ingrijpend te wijzigen. De al even beroemde Black Cab zal op zijn beurt plaats ruimen voor de NV 200, al zal die ook in het zwart geschilderd worden, of course.

Concurrentie

Alleen gaat het in het geval van Londen niet om een exclusief contract. De taximaatschappijen zullen nog steeds voor een klassieke Cab kunnen opteren, maar burgemeester Boris Johnson heeft wel al zijn steun uitgesproken voor Nissan. Johnson heeft van milieuvriendelijker wagens een van zijn strijdpunten gemaakt, en dan liggen de kaarten van de Nissan beter. Die beschikt over een 1.5 dCi met 89 pk, en is volgens Nissan tevreden met 5,3 l/100 km en 138 gr/km CO2. Daarmee doet de NV200 beduidend beter dan de huidige Cab, de TX4 die 8 l/100 km verbruikt en 208 gr/km CO2 uitstoot. En wanneer je beseft dat de brandstofkost zo’n 10 procent vertegenwoordigt van het budget van de taximaatschappijen, dan is het duidelijk dat traditie hier niet echt een element is.

Nissan is bovendien geen onbekende voor de taxichauffeurs, die al eerder de 2.7 Nissanmotor reden, die bijzonder betrouwbaar bleek. Tot slot belooft Nissan ook een lagere aankoopprijs dan die van de TX4. Ai ai.

Lastenboek

Zoals ook in New York het geval was, moest in Londen aan een lastenboek voldoen worden. Om in Londen een taxi te mogen worden genoemd, moet je tot vijf passagiers kunnen meenemen en hun bagage kunnen meenemen. Drie op de achterbank, en twee op de stoelen achter de chauffeur. Een rolstoel moet aan boord kunnen, en de draaicirkel mag maximaal 7,6 meter bedragen. Deze laatste regel werd ingesteld opdat de taxi’s de kleine rotonde aan het hotel Savoy zouden kunnen nemen.

Na New York neemt Nissan nu dus ook Londen in. Wie volgt? Berlijn?

Klik hier voor alle nieuws over het merk Nissan

Klik hier en zoek uw occasie Nissan London Cab tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Nissan London Cab, en een selectie van tweedehandse

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer