Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Nissan GT-R50 by Italdesign

Bericht: Nissan GT-R50 by Italdesign

Eèn cadeautje voor twee verjaardagen

04.07.2018

De Nissan GT-R is op zich al indrukwekkend, maar wat dan gezegd van deze versie die Italdesign maakt. De GT-R50 viert de vijftigste verjaardag van twee grote namen in de autogeschiedenis.

Gallerij: Bericht Nissan GT-R50 by ItaldesignIn 1969 liet Nissan de wereld voor het eerst kennismaken met de GT-R, een sportieve versie van de Skyline vierdeurs berline. Datzelfde jaar sticht Giorgetto Giugiaro zijn eigen designbedrijf, na een carrière bij Bertone en Ghia: Italdesign. Om deze dubbele verjaardag te vieren heeft Italdesign dit prototype ontwikkeld: de GT-R50. Die zal de komende weken her en der te zien zijn in Europa en in erg beperkte oplage verkocht worden.

Italiaans design?

Gallerij: Bericht Nissan GT-R50 by ItaldesignDe naam ‘by Italdesign’ verdient wel wat meer uitleg. Want dit spectaculaire design van de GT-R is het werk van zowel het Europese Italdesign maar ook van de designstudio van Nissan in Californië. Italdesign is ook een onderzoeksbureau en zal dit hele project in goede banen leiden, van ontwikkeling tot productie. Voor wie het vergeten was: Italdesign is volledig eigendom van Audi en vader en zoon Giugiaro verlieten het bedrijf in 2015.

Gallerij: Bericht Nissan GT-R50 by ItaldesignHet uiterlijk van de GT-R50 is al opzienbarend, maar er is meer dan dat. Ook op mechanisch vlak zijn er wijzigingen. Op basis van de Nismo met 600 pk en 640 Nm is de motor bijna volledig herwerkt. Hij kreeg onder andere onderdelen uit de competitie GT3’s en piekt nu op 720 pk en 780 Nm. Zowel de versnellingsbak als de remmen kregen een upgrade. De ophanging komt van Bilstein en is regelbaar. Een echt monster.

Nissan heeft nog niet vrijgegeven hoeveel GT-R50’s er komen, en van de prijs is al evenmin sprake.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.