Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Nissan Esflow – Eco-macho

Is de Leaf wat te geitenwollensokkerig, dan heeft Nissan met de Esflow wel het middel in handen om elke autoliefhebber warm te maken voor elektrische voertuigen. Te bewonderen in Genève, maar voorlopig alleen als concept.

Hij lijkt wel een elektronische versie van de Nissan 370Z, die Esflow. Een strak gepende tweezitter, maar ook de technologie is interessant.

De Esflow beschikt over twee elektrische motoren die elk een achterwiel van power voorzien. Cijfers krijgen we nog niet, alleen dat de Esflow in staat is om in minder dan 5 seconden aan 100 km/u te staan. Hij beschikt over een theoretisch rijbereik van 240 km.

Aluminium chassis

Zijn lithium-ion batterijen haalt hij uit de Leaf, maar in de Esflow zijn ze vlakbij de voor- en de achteras geplaatst om een goede gewichtsverdeling te garanderen. Zijn composiet koetswerk is misschien wat kostelijk om productie te halen, maar het draagt bij tot een laag gewicht. Hetzelfde kan gezegd worden van het aluminium chassis.

Een zeer geslaagde stijloefening, maar we hopen vooral dat de Esflow meer kan worden dan dat.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer