Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Nissan Esflow

Bericht: Nissan Esflow

Eco-macho

09.02.2011

Is de Leaf wat te geitenwollensokkerig, dan heeft Nissan met de Esflow wel het middel in handen om elke autoliefhebber warm te maken voor elektrische voertuigen. Te bewonderen in Genève, maar voorlopig alleen als concept.

Nissan EsflowHij lijkt wel een elektronische versie van de Nissan 370Z, die Esflow. Een strak gepende tweezitter, maar ook de technologie is interessant.

De Esflow beschikt over twee elektrische motoren die elk een achterwiel van power voorzien. Cijfers krijgen we nog niet, alleen dat de Esflow in staat is om in minder dan 5 seconden aan 100 km/u te staan. Hij beschikt over een theoretisch rijbereik van 240 km.

Aluminium chassis

Nissan EsflowZijn lithium-ion batterijen haalt hij uit de Leaf, maar in de Esflow zijn ze vlakbij de voor- en de achteras geplaatst om een goede gewichtsverdeling te garanderen. Zijn composiet koetswerk is misschien wat kostelijk om productie te halen, maar het draagt bij tot een laag gewicht. Hetzelfde kan gezegd worden van het aluminium chassis.

Een zeer geslaagde stijloefening, maar we hopen vooral dat de Esflow meer kan worden dan dat.

Nissan Esflow

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.