Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Morgan Aero GT

Bericht: Morgan Aero GT

Nog acht stuks en dan is het gedaan

19.03.2018

De meest traditionele onder de Britse constructeurs heeft op het Salon van Genève de ultieme versie laten zien van zijn in 2000 geboren Aero 8. Al was die voorstelling maar voor de show, want alle exemplaren zijn al verkocht.

Gallerij: Bericht Morgan Aero GTDe Aero 8 is de enige Morgan waarvan de origines geen tientallen jaren teruggaan, maar hij zal nochtans zijn oudere broers niet overleven. Morgan heeft besloten om de productie te beëindigen, maar hij mag afzwaaien met acht speciale exemplaren van de Aero GT.

Op maat

Gallerij: Bericht Morgan Aero GTDe Morgan Aero GT houdt er een heel eigen uiterlijk op na, geïnspireerd op de GT3-versie uit 2009 waarmee het merk racete. De belangrijkste wijzigingen vind je in de vleugels met luchtopeningen en de diffusor achteraan. Onder de motorkap steekt een atmosferische 4.8 V8-motor van BMW, die hier ook voor het laatst te zien zal zijn. Hij heeft 367 pk en 490 Nm ter beschikking voor slechts 1.180 kilogram. In de Aero GT is een manuele zesversnellingsbak de enige keuzemogelijkheid.

Gallerij: Bericht Morgan Aero GTDe gelukkige klanten die er eentje mochten kopen, zijn door Morgan zelf gecontacteerd. Ze konden samen met de huisdesigner hun auto echt helemaal op maat laten maken. Waarna er een factuur volgde van minstens 120.000 pond (134.000 euro), voor taksen.

De Morgan Aero GT knalt naar 100 km/u in 4,5 seconden, voor een topsnelheid van 273 km/u. Wie er een wil, kan alleen maar hopen dat er binnenkort eentje op een veiling wordt aangeboden.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.