Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Mitsubishi GT-PHEV Concept

Bericht: Mitsubishi GT-PHEV Concept

Van droom naar daad?

16.09.2016

Mitsubishi trekt naar het Autosalon van Parijs en toont daar… nog maar eens een concept van een elektrisch aangedreven SUV. Veelbelovend zoals steeds, maar wij vragen meer dan een concept…

Naast de voor 2017 verbeterde versie van de Outlander – met inbegrip van de PHEV – en de 100 procent elektrisch aangedreven concept eX, laat Mitsubishi in Parijs eind deze maand voor het eerst de GT-PHEV zien. Dat is een concept car van een compact en dynamische SUV, met een nieuwe plug-in hybride aandrijflijn.

Vier motoren

Gallerij: Bericht Mitsubishi GT-PHEV ConceptHet nieuwe systeem bestaat uit drie elektrische motoren. De vooras krijgt er eentje, en elk achterwiel krijgt een aparte motor. Daarnaast is er nog een aparte benzinemotor waarvan we nog niets weten. Mitsubishi meldt alleen dat hij speciaal voor deze nieuwe hybride combinatie is ontworpen. De constructeur stelt een elektrisch rijbereik van 120 kilometer in het vooruitzicht, en een totale autonomie van 1.200 kilometer. Dankzij de drie elektrische motoren moet Mitsubishi de tractie van elk individueel wiel beter kunnen regelen, of het nu om winters weer gaat, om sportieve prestaties of in het veld. Want Mitsubishi blijft toch het merk van de Pajero.

De GT-PHEV is daarnaast ook een esthetisch werkstuk dat het huidige gezicht van Mitsubishi zo verregaand mogelijk probeert gestalte te geven. Je houdt er van of je gruwt er van, ook bij ons op de redactie lopen de meningen uiteen. Maar we kunnen het er over eens zijn dat Mitsubishi lef vertoont. Alleen heeft het merk ook vele gelijkenissen met de PSA-groep tegenwoordig.

Just do it!

Gallerij: Bericht Mitsubishi GT-PHEV ConceptWe hebben het er net nog over gehad, over die vervelende gewoonte van de PSA-merken om leuke concepts te bedenken waarmee vervolgens… niets gebeurt. Dat zien we ook bij Mitsubishi. Van salon naar salon, Tokio over Genève en verder, laat het merk interessante concepts zien. Maar ze verworden tot louter stijloefeningen, terwijl intussen het bestaande gamma langzaam veroudert. Of er nieuwe auto’s bij krijgt… die bestemd zijn voor de Thaïse markt. Ze moeten er toch eens een keer echt werk van beginnen maken, toch?

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.