Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Mini op het Autosalon van Brussel 2017 – Paleis 7 – Drie gespierde premières

De nieuwe Countryman, u weet wel de SUV van MINI, beleeft zijn Europese première op de Heizel. Zelfs een dubbele primeur met de hybride versie als bonus!

Gezien het groeiend aantal modellen, zal Mini er stilaan aan moeten gaan denken om zijn stand verder uit te breiden! Dit jaar illustreren twee grote vernieuwingen – de Countryman en de Clubman JCW – de explosieve groei van het trendy zustermerk van BMW.

Countryman

Vergis u niet: ondanks de duidelijk herkenbare familietrekjes van de vorige generatie, is de Countryman een geheel nieuw voertuig dat zijn Europese première bij ons in Brussel beleeft. Hij is 20 cm langer dan zijn voorganger en biedt vijf echte zitplaatsen aan. De stijl is wat gewaagd, met het risico dat er evenveel positieve als negatieve reacties zullen volgen. So what?

All4

Wat de nieuwe originele snufjes betreft, noteren we vooral de laadklep die dienst kan doen als picknicktafel. Onder de motorkap vinden we de jongste generatie van de 1.5 driecilinders op benzine (Cooper en Cooper S) en diesel (Cooper D et Cooper SD), die allemaal met de ALL4 vierwielaandrijving beschikbaar zijn. Maar de echte technische vernieuwing levert de Cooper S E, de eerste MINI plug-in hybride. Die maakt gebruik van het aandrijfgeheel van de BMW 225xe Active Tourer met een gecombineerd vermogen van 224 pk. Enkel op de 88 pk sterke elektromotor kan een snelheid van 125 km/u bereikt worden en kan 40 km zonder enige uitstoot gereden worden.

JCW

Naast het grootste model uit het gamma, stelt Mini nog een andere Belgische première voor: de Clubman John Cooper Works. Deze kleine, trendy break heeft 231 pk onder de motorkap en pakt uit met de ALL4 vierwielaandrijving en een gestuurde ophanging. Kortom, een waardige nazaat van de ultrawendbare speeltuigen die Alec Issigonis ooit bedacht.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer