Salon van Brussel 2017
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Mini op het Autosalon van Brussel 2017 – Paleis 7

Bericht: Mini op het Autosalon van Brussel 2017 – Paleis 7

Drie gespierde premières

12.01.2017

De nieuwe Countryman, u weet wel de SUV van MINI, beleeft zijn Europese première op de Heizel. Zelfs een dubbele primeur met de hybride versie als bonus!

Gezien het groeiend aantal modellen, zal Mini er stilaan aan moeten gaan denken om zijn stand verder uit te breiden! Dit jaar illustreren twee grote vernieuwingen – de Countryman en de Clubman JCW – de explosieve groei van het trendy zustermerk van BMW.

Countryman

Vergis u niet: ondanks de duidelijk herkenbare familietrekjes van de vorige generatie, is de Countryman een geheel nieuw voertuig dat zijn Europese première bij ons in Brussel beleeft. Hij is 20 cm langer dan zijn voorganger en biedt vijf echte zitplaatsen aan. De stijl is wat gewaagd, met het risico dat er evenveel positieve als negatieve reacties zullen volgen. So what?

All4

Gallerij: Bericht Mini op het Autosalon van Brussel 2017 – Paleis 7Wat de nieuwe originele snufjes betreft, noteren we vooral de laadklep die dienst kan doen als picknicktafel. Onder de motorkap vinden we de jongste generatie van de 1.5 driecilinders op benzine (Cooper en Cooper S) en diesel (Cooper D et Cooper SD), die allemaal met de ALL4 vierwielaandrijving beschikbaar zijn. Maar de echte technische vernieuwing levert de Cooper S E, de eerste MINI plug-in hybride. Die maakt gebruik van het aandrijfgeheel van de BMW 225xe Active Tourer met een gecombineerd vermogen van 224 pk. Enkel op de 88 pk sterke elektromotor kan een snelheid van 125 km/u bereikt worden en kan 40 km zonder enige uitstoot gereden worden.

JCW

Gallerij: Bericht Mini op het Autosalon van Brussel 2017 – Paleis 7Naast het grootste model uit het gamma, stelt Mini nog een andere Belgische première voor: de Clubman John Cooper Works. Deze kleine, trendy break heeft 231 pk onder de motorkap en pakt uit met de ALL4 vierwielaandrijving en een gestuurde ophanging. Kortom, een waardige nazaat van de ultrawendbare speeltuigen die Alec Issigonis ooit bedacht.

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.