Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Mini John Cooper Works GP Concept – Opnieuw beperkt in oplage?

Op een Autosalon van Frankfurt dat grotendeels in het teken van elektriciteit stond, bleek er toch nog ruimte voor klassieke petrolheads. Op de stand van Mini namelijk, met wat misschien wel een nieuwe Mini GP wordt?

Nu het autolandschap zo zacht geworden is, was deze Mini concept die het merk op zijn stand liet zien eigenlijk extreem agressief. De spoiler vooraan heeft wat van een sneeuwruimer, de spatbordverbreders, de achterspoiler uit de autosport, de diffuser, het interieur zonder achterbank maar met kuipstoelen en vijfpuntsgordels. Er is zelfs een rolkooi en luchtopeningen in het dak. Jawel, we kijken naar een circuitmonster. Alleen, Mini lost geen technische details. Wil dat zeggen dat dit alleen maar voor de show is? Nog zo zeker niet…

Al twee GP's

Want deze auto heeft precedenten. In 2006 en in 2012 liet Mini al beperkte oplages los onder deze naam. Van de eerste generatie Mini waren er slechts 2.000 stuks waarbij de achterbank verwijderd was en de carrosserie er extremer uitzag. Ook de tweede generatie volgde. De eerste Mini John Cooper Works GP had 218 pk, iets wat ook de tweede generatie volgde.

Wanneer we weten dat een ‘simpele’ Mini Cooper S JCW vandaag al goed is voor 231 pk, dan weten we dat hij naast zijn look van bodybuilder toch ook minstens 250 pk uit de motor zal moeten kunnen opdienen. Goed, wedden dat hij toch komt?

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer