IAA 2017
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
 
Printen Stuur door via E-mail   Twitter
Gallerij: Bericht Mini John Cooper Works GP Concept

Bericht: Mini John Cooper Works GP Concept

Opnieuw beperkt in oplage?

18.09.2017

Op een Autosalon van Frankfurt dat grotendeels in het teken van elektriciteit stond, bleek er toch nog ruimte voor klassieke petrolheads. Op de stand van Mini namelijk, met wat misschien wel een nieuwe Mini GP wordt?

Gallerij: Bericht Mini John Cooper Works GP ConceptNu het autolandschap zo zacht geworden is, was deze Mini concept die het merk op zijn stand liet zien eigenlijk extreem agressief. De spoiler vooraan heeft wat van een sneeuwruimer, de spatbordverbreders, de achterspoiler uit de autosport, de diffuser, het interieur zonder achterbank maar met kuipstoelen en vijfpuntsgordels. Er is zelfs een rolkooi en luchtopeningen in het dak. Jawel, we kijken naar een circuitmonster. Alleen, Mini lost geen technische details. Wil dat zeggen dat dit alleen maar voor de show is? Nog zo zeker niet…

Al twee GP's

Gallerij: Bericht Mini John Cooper Works GP ConceptWant deze auto heeft precedenten. In 2006 en in 2012 liet Mini al beperkte oplages los onder deze naam. Van de eerste generatie Mini waren er slechts 2.000 stuks waarbij de achterbank verwijderd was en de carrosserie er extremer uitzag. Ook de tweede generatie volgde. De eerste Mini John Cooper Works GP had 218 pk, iets wat ook de tweede generatie volgde.

Gallerij: Bericht Mini John Cooper Works GP ConceptWanneer we weten dat een ‘simpele’ Mini Cooper S JCW vandaag al goed is voor 231 pk, dan weten we dat hij naast zijn look van bodybuilder toch ook minstens 250 pk uit de motor zal moeten kunnen opdienen. Goed, wedden dat hij toch komt?

 

Salon van Frankfurt 2017

Ontdek alle nieuwigheden van het Autosalon van Frankfurt 2017 in onze "Autosalon Special".

Eco dossier

Alle tests van voertuigen die een lage CO2-uitstoot hebben.

No data available

Zoeken

Merk
Model

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.